Αποκαλυπτικός ο Β. Καραστερίου. Μίλησε για παρασκήνιο στην απόφαση παραχώρησης 340 στρεμμάτων στην ΠΚΜ

Σάββατο, 01 Σεπτέμβριος 2018 18:42

Για παρασκήνιο που οδήγησε στην παραχώρηση 340 στρεμμάτων του Δρυμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για λατομική χρήση, έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Τ.Ε Βαγγέλης Καραστερίου, μιλώντας σήμερα το πρωί στα μέλη του τοπικού συμβουλίου αλλά και σε κατοίκους του Δρυμού. Σχολιάζοντας μάλιστα τη θετική ψήφο των 19 συναδέλφων του, που τελικά οδήγησε στην απόφαση παραχώρησης της έκτασης στην ΠΚΜ, ο κ. Καραστερίου δε δίστασε να αφήσει υπονοούμενα ακόμα και για προσωπική «παρέμβαση Τζιτζικώστα» τονίζοντας ότι: «είναι ξεκάθαρο, υπήρξε ένα παρασκήνιο. Προσωπικό τηλέφωνο; συνάντηση; δεν ξέρω τι έγινε εν πάση περιπτώσει». 

«Μέχρι και μία ημέρα πριν το δημοτικό συμβούλιο ήμουν σίγουρος 100% ότι το θέμα δεν θα περάσει. Το είπα και το επαναλαμβάνω, το παρασκήνιο το καταλάβατε, μεγάλα παιδιά είστε...» υπογράμμισε ο κ. Καραστερίου, επισημαίνοντας ακόμα πως πρόκειται για ένα έργο με λάθος υδραυλικές μελέτες! «Το παραδέχτηκε και η ίδια η Περιφέρεια ότι αυτό το έργο, οι υδραυλικές μελέτες είναι λάθος 100%» είπε ο αντ/ρχος Τ.Ε και συνέχισε: «σε κάθε βροχή δυνατή θα δημιουργεί πρόβλημα στην καρδιά του κάμπου του Δρυμού [...] και ερχόμαστε εμείς τώρα να επιβραβεύσουμε την εταιρεία δίνοντάς της 400.000 τόνους υλικό για να ολοκληρώσει το έργο το οποίο έχει κατασκευαστεί κατά 42%». 

Πρόκειται για το τμήμα Άσσηρος - Νέα Σάντα στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης - Κιλκίς - Δοϊράνης, ένα έργο «πνοής» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ίδια η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η οποία παρευρέθηκε στο ΔΣ μαζί με υπαλλήλους της Περιφέρειας, θέτοντας μάλιστα στους δημοτικούς συμβούλους ξεκάθαρα και -για ορισμένους- «εκβιαστικά» το δίλημμα ή της παραχώρησης του χώρου για εξόρυξη υλικού ή της ευθύνης του κινδύνου απένταξης από το ΕΣΠΑ ενός μεγάλου έργου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του τοπικού Κώστας Πατσαλάς μίλησε περί «εκβιαστικού ψευδοδιλήμματος», στηλίτευσε τη στάση των συναδέλφων του απέναντι στην «απόφαση του τοπικού που αγνοήθηκε» και διάβασε ένα ένα όλα τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων που πήραν μέρος στο τελευταίο ΔΣ, αναφέροντας ποιος ψήφισε "υπέρ" και ποιος "κατά" της παραχώρησης της χορτολιβαδικής έκτασης για δημιουργία λατομικού χώρου στον τόπο του.

«Υπέρ» της παραχώρησης της δημοτικής έκτασης για τη δημιουργία λατομικού χώρου στον Δρυμό από την παράταξη του κ Γαβότση ψήφισαν 12 δημοτικοί σύμβουλοι: Θεόφιλος Σημαιοφορίδης, Αταμιάν Πέτρος, Ευθυμίου Θεόφιλος, Χατζηαντωνίου Βαγγέλης, Καρύδης Αθανάσιος, Τσακαλίδης Ηρακλής, Παναγιωτίδης Χρήστος, Παπαδόπουλος Νίκος, Ζιακούλης Ηλίας, Βαμβάκη Λιμπαντέ, Πορφυριάδης Παντελής, Λοκοβίτης Νίκος.

Από τη δημοτική παράταξη του κ Σαραμάντου ψήφισαν «υπέρ» 4 δημοτικοί σύμβουλοι: Σαραμάντος Δημήτρης, Καρασαββίδης Δημήτρης, Δούμπαλας Κυριάκος, Λαζαρίδης Γιώργος.

Από την παράταξη του κ. Παπακωνσταντίνου ψήφισαν «υπέρ» 3 δημοτικοί σύμβουλοι: Παπακωνσταντίνου Γιώργος, Κανταρτζής Βαγγέλης και Παραπανίσιος Γιώργος.

«Κατά» ψήφισαν ο Γρηγόρης Εδιρνέλης (Αλληλεγγύη Ανατροπή), Άγγελος Θεμελής (Λαϊκή Συσπείρωση), Β. Καραστερίου, Π. Κοϊτσίδης, Μοδίτσης, Χ. Τερζής και Κ. Πατσαλάς. «Παρών» ψήφισαν Α. Πολυχρονίδης και Θ. Δίγκαλης.

 

............................

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

«NAI» του δήμου Ωραιοκάστρου στη δημιουργία λατομικού χώρου στον Δρυμό

(http://www.politesoraiokastrou.gr/oraiokastro/item/6944-nai-latomikos-xoros-drimos-dimos-oraiokastrou-oraiokastro-perivalon.html)

Δημοφιλή Άρθρα

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο»

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο» Στον φανατισμό και στη διχόνοια φαίνεται να επενδύει προεκλογικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, όπως έδειξε τουλάχιστον με τον λόγο…

Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο Ψηφιακές εικόνες από το Ενεργειακού τύπου στέγαστρο που προτίθεται να κατασκευάσει η διοίκηση του δήμου προκειμένου να «κλείσει» το δημοτικό…

Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε»

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Η αδιάφορη αλλά συνάμα παθητική στάση του δημάρχου Ωραιοκάστρου με σκοπό την αποφυγή των ευθυνών του ή των…

Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις;

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις; Την περασμένη Τρίτη 20-3-2018, δηλαδή χθες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, εξέδωσε δελτίο τύπου με διευκρινήσεις όσον αφορά την εις…

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά Μακριά από το Ωραιόκαστρο, σε μεζεδοπωλείο του δήμου Λαγκαδά, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου και συνέφαγαν μαζί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου…

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018

Κύλιση στην Αρχή