Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο»

Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018 22:03

photo/αρχείου photo/αρχείου

Στον φανατισμό και στη διχόνοια φαίνεται να επενδύει προεκλογικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, όπως έδειξε τουλάχιστον με τον λόγο του σε συγκέντρωση την περασμένη Παρασκευή, που διοργάνωσε ο πρόεδρος του τοπικού του Δρυμού, Κώστας Πατσαλάς, ο οποίος διατηρεί στο χωριό ένα ρόλο άτυπου «alter ego» του δημάρχου.

«Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο. Αντιλαμβάνεστε ότι όλα τα έργα θα πάνε πίσω» είπε επί λέξη ο κ. Γαβότσης απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής, με αφορμή τη σκληρή αντιπαράθεση που είχε νωρίτερα με τον επικεφαλής της ελάσσονας αντιπολίτευσης, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όσον αφορά το νερό «δηλητήριο» που εξακολουθεί να τρέχει από τις βρύσες των σπιτιών του χωριού, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του νυν δημάρχου. 

Πως έφτασε να βγει η απίστευτη αυτή δήλωση από το στόμα του κ. Γαβότση; Ο κ. Παπακωνσταντίνου τον κατηγόρησε για προεκλογικές φιέστες με απραγματοποίητες προεκλογικές δεσμεύσεις χρόνων πάνω στο θέμα του ακατάλληλου νερού στη Μυγδονία, ενώ παρουσίασε -σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ κ. Κρεστενίτη- το τι πρέπει να γίνει στο σύστημα ύδρευσης του Ωραιοκάστρου, ώστε να διοχετευτεί καθαρό νερό στις δημοτικές ενότητες του ενιαίου δήμου.

Ο κ. Γαβότσης με τη σειρά του κατηγόρησε τον επικεφαλής της ελάσσονας αντιπολίτευσης, ότι χαίρεται για την καθυστέρηση της υλοποίησης του έργου, υποβαθμίζοντας -όπως είπε- ένα τόσο σημαντικό επίτευγμα όχι του Γαβότση αλλά της διοίκησης του δήμου. Τότε ήταν η στιγμή που απευθυνόμενος στον κόσμο είπε: «αντιλαμβάνεστε λοιπόν με ποιους έχετε να κάνετε. Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο. Αντιλαμβάνεστε ότι όλα τα έργα θα πάνε πίσω»

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα από τη δημόσια τοποθέτηση του δημάρχου στην ενημερωτική εκδήλωση της διοίκησης που έγινε στα ΚΑΠΗ του Δρυμού

Το Polites Oraiokastrou ζήτησε από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Ωραιοκάστρου, να σχολιάσουν τη δήλωση αυτή του Αστέριου Γαβότση.

Δημήτρης Σαραμάντος (Ωραιόκαστρο Τώρα)

51e19536fd53a40d62404b4597364a89 L 

"Αυτό είναι απαράδεκτο, είναι άκρατος τοπικισμός τον οποίο και καταδικάζουμε. Ελπίζουμε, όπως είχαμε καταφέρει εμείς να εξαφανίσουμε τον τοπικισμό το 2014 -το οποίο αποδείχτηκε από τη συμπεριφορά του κόσμου και των ψηφοφόρων- έτσι ελπίζουμε να μη υπάρξει και τώρα, γιατί μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στην κοινωνία του δήμου. Όσοι καλλιεργούν τοπικισμό το κάνουν μόνο για δικό τους όφελος, για κανέναν άλλο λόγο. Εμείς έχουμε μία αρχή και λέμε πως πάντα προτεραιότητα έχουν τα προβλήματα μείζονος σημασίας, ακόμα και στην πιο μικρή κοινωνία του δήμου. Αλλά δε μπορείς να λειτουργείς με αυτόν τον τρόπο, δε μπορεί να λες ότι δε θα κάνει κάποιος ένα σημαντικό έργο σε κάποια περιοχή. Μόνο ένας «βλάκας» θα το έκανε, ή κάποιος ο οποίος θα το έλεγε προεκλογικά ενώ μετεκλογικά θα έκανε άλλα".

 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Δύναμη Δημιουργίας - Νέα Πρόταση)

nees10485

"Μετά από επιλεκτικές συμπεριφορές και ανείπωτους χαρακτηρισμούς σε ομάδες πολιτών του τόπου μας, έρχεται τώρα και ο διχαστικός λόγος του δημάρχου να επισφραγίσει τον πανικό που τον διακατέχει για τα πέντε χρόνια απραξίας και απουσίας του στο τιμόνι του δήμου. Πάντα κάποιος άλλος θα φταίει, πάντα κάποιος άλλος δε θα καταλαβαίνει, πάντα κάποιος άλλος θα παρεξηγεί, πάντα κάποιος άλλος θα παρερμηνεύει, πάντα κάποιον υπαίτιο θα ανακαλύπτει. Ποτέ όμως δε θα φταίει ο ίδιος. Ο διχαστικός λόγος και το «παρασκήνιο» απειλεί την ηρεμία του τόπου μας και δεν το αξίζουμε. Ο δήμος μας θα πάει μπροστά είτε το θέλουν είτε όχι .

 

Γρηγόρης Εδιρνέλης (Αλληλεγγύη Ανατροπή)

edirnelis.jpg srz copy 2

"Είμαι ενάντια σε κάθε μορφής διχαστικό λόγο, που διαιρεί τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου από τους κατοίκους της Μυγδονίας και της Καλλιθέας, για οποιαδήποτε μικροκομματικά οφέλη και σκοπιμότητες. Ο δήμαρχος πρέπει να είναι δήμαρχος όλου του Ωραιοκάστρου, όλου του ενιαίου δήμου Ωραιοκάστρου, και όχι να μπαίνουν τοπικιστικές και ωφελιμιστικές πολιτικά θέσεις, οι οποίες διχάζουν τελικά τον κόσμο και τους δημότες".

 

Άγγελος Θεμελής (Λαϊκή Συσπείρωση)

57nees 6329

"Πρόκειται για ψευτοδιαμάχες. Ανακαλύπτουν διαφορές μεταξύ τους για να κρύβουν ότι τελικά συμφωνούν όλοι μαζί. Δεν έχει σημασία από που θα είναι ο δήμαρχος, από που θα είναι η τοπική καταγωγή του, αλλά ποια πολιτική και ποια συμφέροντα θα εξυπηρετεί".

 

Δημοφιλή Άρθρα

Μετά την απομάκρυνση εκ του… εκλογικού ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Μετά την απομάκρυνση εκ του… εκλογικού ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Για τον Δημήτρη Σαραμάντο η «μπίλια» στην εκλογική... ρουλέτα των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου κάθισε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.…

Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018

Η 13μελής οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!

Η 13μελής οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση! Πώς βιώνει την κρίση και την αγάπη του κόσμου πολύτεκνη οικογένεια στο Ωραιόκαστρο Με ένα πλατύ χαμόγελο και μια αστείρευτη…

Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2018

Παιδική χαρά στα «Αλώνια» - Δωρεά από επιχειρηματία του Ωραιοκάστρου στο όνομα της συζύγου του

Παιδική χαρά στα «Αλώνια» - Δωρεά από επιχειρηματία του Ωραιοκάστρου στο όνομα της συζύγου του Να μοιράσει χαμόγελα σε παιδιά του δήμου Ωραιοκάστρου κατασκευάζοντας μία πρότυπη παιδική χαρά που θα φέρει το όνομα της συζύγου…

Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018

Απίστευτο: Επί 15 χρόνια κάποιοι πλήρωναν μόνο το πάγιο καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις στο νερό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο: Επί 15 χρόνια κάποιοι πλήρωναν μόνο το πάγιο καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις στο νερό! (ΒΙΝΤΕΟ) Δεκαπέντε μήνες μετά τις καταγγελίες (σ.σ. οι οποίες επιχειρήθηκε να «μαζευτούν» μετά τον σάλο που προκάλεσαν) του δημάρχου Αστέριου Γαβότση…

Κυριακή, 11 Νοέμβριος 2018

Κύλιση στην Αρχή