"Ανάγκα και οι Θεοί πείθονται" - Έκτακτο Δ.Σ για θέματα Παιδείας

Σάββατο, 03 Μάρτιος 2018 01:41

"Ανάγκα και οι Θεοί πείθονται". Η έντονη διαμαρτυρία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου έξω από το δημαρχείο για τα αυτονόητα, αλλά και οι αντιδράσεις για όσα είπε ο δήμαρχος στα παιδιά, οδήγησαν τη διοίκηση του δήμου να προχωρήσει εκτάκτως και με καθυστέρηση ενός ολόκληρου χρόνου σε σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα Παιδείας. (http://www.politesoraiokastrou.gr/oraiokastro/item/6708-poreia-mathites-proto-lukeio-dimarxeio-gavotsis-oraiokastro.html)

Το αίτημα αυτό είχε κατατεθεί στις 26 Απριλίου του 2017(!) από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Ωραιοκάστρου στην πρώτη συνάντηση του Αστέριου Γαβότση με το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης. «Προς ενημέρωση όλων των πολιτών, προτάθηκε η σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με ατζέντα θεμάτων, που θα αφορά αποκλειστικά τα προβλήματα και τις ανάγκες της σχολικής μας κοινότητας» έλεγε ένα χρόνο πριν το δελτίο τύπου. 

Σήμερα -και μετά από την πίεση της κινητοποίησης των μαθητών- έρχεται μία νέα ανακοίνωση από την Ένωση Γονέων, η οποία αναφέρει πως «ο Δήμαρχος υιοθέτησε την πρόταση μας, για την σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα Παιδείας, η οποία είχε γίνει από την Ένωση από την πρώτη συνάντηση της με τον Δήμαρχο, στην αρχή της θητείας μας και την οποία κάναμε και δημόσια με πρόσφατη ανακοίνωση μας. Είμαστε σε αναμονή για την ημερομηνία σύγκλησης, η οποία θα είναι όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος περί τα τέλη του μήνα Μαρτίου με αρχές Απριλίου». 

Από την πλευρά της η διοίκηση τονίζει πως με «πρωτοβουλία του δημάρχου» θα γίνει τελικά αυτό το δημοτικό συμβούλιο με θέματα που αφορούν την Παιδεία. 

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, ανεξάρτητα από το ποιος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει λύσεις. Το σημαντικό είναι, να μην υπάρξουν στο μέλλον τόσο μεγάλες καθυστερήσεις για τέτοια προβλήματα, τα οποία αναγκάζουν τους μαθητές να βγαίνουν στους δρόμους προκειμένου να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

.........

Ακολουθούν τα δύο δελτία τύπου της Ένωσης Γονέων και της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Σήμερα ημέρα Παρασκευή 2-03-18 ,η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, παρευρέθηκε στην συνάντηση που είχε το Δ. Σ του συλλόγου του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου με το Δήμαρχο Αστέριο Γαβότση, τον Εντεταλμένο Παιδείας κο.Καρύδη και τον Πρόεδρο Δευτεροβάθμιας κο.Πορφυριάδη ,για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημά τους.
Δόθηκαν εξηγήσεις και προτάσεις από τη Δημοτική αρχή και αναμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων τους απέναντι στο Δ. Σ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου.
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος υιοθέτησε την πρόταση μας, για την σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα Παιδείας, η οποία είχε γίνει από την Ενωση από την πρώτη συνάντηση της με τον Δήμαρχο, στην αρχή της θητείας μας και την οποία κάναμε και δημόσια με πρόσφατη ανακοίνωση μας.
Είμαστε σε αναμονή για την ημερομηνία σύγκλησης, η οποία θα είναι όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος περί τα τέλη του μήνα Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

 

............................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα σχολικής στέγης με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστ. Γαβότση

Ζητήματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων στο Δήμο Ωραιοκάστρου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με δική του πρωτοβουλία, σήμερα, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης με εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Α΄Λυκείου Ωραιοκάστρου.
Παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα Παιδείας, Αθ. Καρύδη και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ωραιοκάστρου, Παντ. Πορφυριάδη, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που απασχολούν τη μαθητική κοινότητα.
Η συζήτηση με τους εκπροσώπους των Γονέων και των Κηδεμόνων ήταν διεξοδική, διεξήχθη σε καλό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας από όλες τις πλευρές για την εξεύρεση των προσφορότερων λύσεων.
Συμφωνήθηκε μάλιστα σε ό, τι αφορά σε θέματα ασφάλειας των μαθητών και καλύτερης μετακίνησης τους από και προς τα σχολεία με την αστική συγκοινωνία, πως θα πραγματοποιηθούν από κοινού και με επικεφαλής το Δήμαρχο, συναντήσεις με τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ και τα αρμόδια όργανα της ΕΛ.ΑΣ.
Οι εκπρόσωποι των Γονέων και των Κηδεμόνων αποδέχτηκαν με ικανοποίηση στο τέλος της συνάντησης, τη δέσμευση του κ. Γαβότση για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το προσεχές διάστημα με μοναδικό θέμα συζήτησης, τη λεhttp://www.politesoraiokastrou.gr/oraiokastro/item/6710-apantisi-gavotsi-sullogos-goneon-lukeiou-oraiokastro.htmlιτουργία των σχολικών μονάδων και εν γένει της σχολικής στέγης.

................................

Διαβάστε ακόμα:

 Απάντηση "χαστούκι" στον Αστέριο Γαβότση από τον Σύλλογο Γονέων του 1ου ΓΕΛ

(http://www.politesoraiokastrou.gr/oraiokastro/item/6710-apantisi-gavotsi-sullogos-goneon-lukeiou-oraiokastro.html)

 

Η 'Ενωση Γονέων για τη διαμαρτυρία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

(http://www.politesoraiokastrou.gr/oraiokastro/item/6720-anakinosi-enosi-goneon-mathites-oraiokastro.html)

Δημοφιλή Άρθρα

(BINTEO) Απίστευτη δήλωση Αστ. Γαβότση για τους μηχανικούς του δήμου: "ΑμεΑ στην πράξη και στη γνώση"

(BINTEO) Απίστευτη δήλωση Αστ. Γαβότση για τους μηχανικούς του δήμου: "ΑμεΑ στην πράξη και στη γνώση" Θύελλα αντιδράσεων από τις δημόσιες δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση: «Εμείς έχουμε 9 (ενν. μηχανικούς) και οι μισοί ξέρετε…

Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

Μία ομάδα ποίημα! Η προπόνηση των αιρετών ενόψει του φιλανθρωπικού αγώνα της Κυριακής (video-photo)

Μία ομάδα ποίημα! Η προπόνηση των αιρετών ενόψει του φιλανθρωπικού αγώνα της Κυριακής (video-photo) Βλέποντας τη χθεσινή προπόνηση των παικτών που αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας μπάσκετ των δημοτικών συμβούλων του Ωραιοκάστρου, καταλαβαίνει…

Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017

Ψάχνει για ..."καρατέκα" η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Ωραιοκάστρου

Ψάχνει για ..."καρατέκα" η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Ωραιοκάστρου Την ανάγκη υπηρεσιών υπαλλήλου ο οποίος να γνωρίζει ...πολεμικές τέχνες(!) "έχει ανάγκη" η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Ωραιοκάστρου, σύμφωνα…

Κυριακή, 10 Δεκέμβριος 2017

"Παράσταση" για ... λίγους ο απολογισμός του Αστέριου Γαβότση

"Παράσταση" για ... λίγους ο απολογισμός του Αστέριου Γαβότση Σε ...παράσταση μόνο για λίγους εξελίχθηκε η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό του έργου της διοίκησης του…

Τετάρτη, 08 Νοέμβριος 2017

Κύλιση στην Αρχή