Καζάνι που βράζει οι απλήρωτοι εργαζόμενοι (ΑμεΑ) στη ΔΗΚΕΩ

Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 22:55

Έκρυθμη είναι η κατάσταση τον τελευταίο καιρό στη ΔΗ.Κ.Ε.Ω, με τους εργαζόμενους (ΑμεΑ) της δημοτικής επιχείρησης του Ωραιοκάστρου να παραμένουν απλήρωτοι από τον πρώτο μήνα του 2017. Δεν έχουν πάρει στα χέρια τους ούτε τον μισθό του Ιανουαρίου που είχε υποσχεθεί η διοίκηση του δήμου πως θα τους κατέβαλε αμέσως μετά το Πάσχα.

Μάλιστα γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είχε πραγματοποιηθεί -πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα- έκτακτο συμβούλιο της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να εγκριθούν 24.000 ευρώ για την πληρωμή ενός μήνα μόνο. 

«Υπήρχε ένα πρόβλημα με την χρηματοδότηση, με τα 24.000 τα οποία είχε εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή» είπε ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ω, Ηλίας Ζιακούλης, στο Polites Oraiokastrou και συνέχισε: «ήταν θέμα της Επιτρόπου, είχε γυρίσει πίσω το ένταλμα, το έχει υπογράψει τώρα {...} στις 27 του μηνός θα πληρωθούν τον ένα μήνα κανονικά» κατέληξε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης παραδεχόμενος ουσιαστικά πως οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν μετά από 5 μήνες καθημερινής εργασίας, μόνο τον έναν. 

Η όλη υπόθεση φαίνεται να έχει κολλήσει στον «έλεγχο» της αρμόδιας Επιτρόπου, η οποία φέρεται να ζητά τώρα από τη διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.Ω τρία πράγματα: α) ένα νέο αναθεωρημένο «πρόγραμμα δράσης», με περασμένα μέσα τα 220.000 ευρώ για τη μισθοδοσία -αντί του ενός ευρώ(!) προϋπολογισμού- των εργαζόμενων (ΑμεΑ), β) το αν είναι κοστολογημένο το υπέρογκο ποσό της διαφοράς εσόδων - εξόδων που ζητάει η δημοτική επιχείρηση (945.000 ευρώ) ως χρηματοδότηση από τον δήμο, καθώς και γ) τον αναλυτικό έλεγχο για κάθε ευρώ που ξοδεύει η ΔΗΚΕΩ. 

«Εκείνο που ενδιαφέρει την Επίτροπο και γενικά το ελεγκτικό όπως και κάθε αρμόδιο, είναι αν είναι αυτά κοστολογημένα {...} αυτό πάντοτε γίνεται. Όταν παίρνεις μια χρηματοδότηση σαν Νομικό Πρόσωπο, έχεις και την αιτιολογία που θα πάνε τα λεφτά» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΩ, δικαιολογώντας έτσι τη «στάση ελέγχου» της Επιτρόπου. 

Όμως ο κ. Ζιακούλης, αποποιούμενος των δικών του μεγάλων ευθυνών, έριξε και πάλι το φταίξιμο στη διευθύντρια του τμήματος διοικητικού - οικονομικού του δήμου, στο οποίο φυσικός προϊστάμενος είναι ο αντ/ρχος, Π. Κοϊτσίδης. Και το έκανε με μεγάλη ευκολία για δεύτερη φορά, σα να μην είναι διοίκηση ο ίδιος, σα να μην είναι πολύ στενός συνεργάτης του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Α. Γαβότση. 

«Το λάθος είναι πως δεν έγιναν οι αναμορφώσεις νωρίτερα» θα πει ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ω, «νομίζω στην πρώτη συζήτηση που είχαμε κάνει ήμουν σαφέστατος ποιος φταίει {...} Φταίει η διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας {...} Έχουν γίνει αναμορφώσεις, 40 και 120 χιλιάδες ευρώ. Προχώρησαν, είναι στην Περιφέρεια προς έγκριση οι αναμορφώσεις. Μόλις εγκριθούν να κοπεί το ένταλμα να πάει στην πάρεδρο, και να εκταμιευτούν τα λεφτά»

Αξίζει να τονιστεί πως ούτε οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίοι έχουν μετακινηθεί πλέον στις διοικητικές δομές του δήμου Ωραιοκάστρου έχουν πληρωθεί εδώ και αρκετούς μήνες. Τέλος σημειώνεται πως μόλις το τελευταίο χρονικό διάστημα άρχισαν να ανεβαίνουν στη διαύγεια «εντάλματα πληρωμής» από τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ωραιοκάστρου. Πράγμα που δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ω και είχε κατηγορηθεί γι΄ αυτό από τον τέως δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Δ. Σαραμάντο.

........................................................

Τη σελίδα «Polites Oraiokastrou» στο facebook, θα τη βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/)

Δημοφιλή Άρθρα

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις;

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις; Την περασμένη Τρίτη 20-3-2018, δηλαδή χθες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, εξέδωσε δελτίο τύπου με διευκρινήσεις όσον αφορά την εις…

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

Αστ. Γαβότσης δύο χρόνια πριν: «Σαφέστατα ισχύει» το ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ (Βίντεο)

Αστ. Γαβότσης δύο χρόνια πριν: «Σαφέστατα ισχύει» το ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ (Βίντεο) Βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου Ωραιοκάστρου πριν δύο χρόνια στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή Λυριτζή - Οικονόμου. Ο Αστέριος Γαβότσης…

Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά Μακριά από το Ωραιόκαστρο, σε μεζεδοπωλείο του δήμου Λαγκαδά, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου και συνέφαγαν μαζί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου…

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018

Γιατί παραιτήθηκε ο Άγγελος Πανούσης από τη διοικούσα παράταξη

Γιατί παραιτήθηκε ο Άγγελος Πανούσης από τη διοικούσα παράταξη Την αποχώρησή του από τη διοικούσα παράταξη του Αστέριου Γαβότση έκανε γνωστή με επιστολή του προς τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, ο…

Τετάρτη, 04 Απρίλιος 2018

Κύλιση στην Αρχή