Καζάνι που βράζει οι απλήρωτοι εργαζόμενοι (ΑμεΑ) στη ΔΗΚΕΩ

Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 22:55

Έκρυθμη είναι η κατάσταση τον τελευταίο καιρό στη ΔΗ.Κ.Ε.Ω, με τους εργαζόμενους (ΑμεΑ) της δημοτικής επιχείρησης του Ωραιοκάστρου να παραμένουν απλήρωτοι από τον πρώτο μήνα του 2017. Δεν έχουν πάρει στα χέρια τους ούτε τον μισθό του Ιανουαρίου που είχε υποσχεθεί η διοίκηση του δήμου πως θα τους κατέβαλε αμέσως μετά το Πάσχα.

Μάλιστα γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είχε πραγματοποιηθεί -πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα- έκτακτο συμβούλιο της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να εγκριθούν 24.000 ευρώ για την πληρωμή ενός μήνα μόνο. 

«Υπήρχε ένα πρόβλημα με την χρηματοδότηση, με τα 24.000 τα οποία είχε εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή» είπε ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ω, Ηλίας Ζιακούλης, στο Polites Oraiokastrou και συνέχισε: «ήταν θέμα της Επιτρόπου, είχε γυρίσει πίσω το ένταλμα, το έχει υπογράψει τώρα {...} στις 27 του μηνός θα πληρωθούν τον ένα μήνα κανονικά» κατέληξε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης παραδεχόμενος ουσιαστικά πως οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν μετά από 5 μήνες καθημερινής εργασίας, μόνο τον έναν. 

Η όλη υπόθεση φαίνεται να έχει κολλήσει στον «έλεγχο» της αρμόδιας Επιτρόπου, η οποία φέρεται να ζητά τώρα από τη διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.Ω τρία πράγματα: α) ένα νέο αναθεωρημένο «πρόγραμμα δράσης», με περασμένα μέσα τα 220.000 ευρώ για τη μισθοδοσία -αντί του ενός ευρώ(!) προϋπολογισμού- των εργαζόμενων (ΑμεΑ), β) το αν είναι κοστολογημένο το υπέρογκο ποσό της διαφοράς εσόδων - εξόδων που ζητάει η δημοτική επιχείρηση (945.000 ευρώ) ως χρηματοδότηση από τον δήμο, καθώς και γ) τον αναλυτικό έλεγχο για κάθε ευρώ που ξοδεύει η ΔΗΚΕΩ. 

«Εκείνο που ενδιαφέρει την Επίτροπο και γενικά το ελεγκτικό όπως και κάθε αρμόδιο, είναι αν είναι αυτά κοστολογημένα {...} αυτό πάντοτε γίνεται. Όταν παίρνεις μια χρηματοδότηση σαν Νομικό Πρόσωπο, έχεις και την αιτιολογία που θα πάνε τα λεφτά» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΩ, δικαιολογώντας έτσι τη «στάση ελέγχου» της Επιτρόπου. 

Όμως ο κ. Ζιακούλης, αποποιούμενος των δικών του μεγάλων ευθυνών, έριξε και πάλι το φταίξιμο στη διευθύντρια του τμήματος διοικητικού - οικονομικού του δήμου, στο οποίο φυσικός προϊστάμενος είναι ο αντ/ρχος, Π. Κοϊτσίδης. Και το έκανε με μεγάλη ευκολία για δεύτερη φορά, σα να μην είναι διοίκηση ο ίδιος, σα να μην είναι πολύ στενός συνεργάτης του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Α. Γαβότση. 

«Το λάθος είναι πως δεν έγιναν οι αναμορφώσεις νωρίτερα» θα πει ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ω, «νομίζω στην πρώτη συζήτηση που είχαμε κάνει ήμουν σαφέστατος ποιος φταίει {...} Φταίει η διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας {...} Έχουν γίνει αναμορφώσεις, 40 και 120 χιλιάδες ευρώ. Προχώρησαν, είναι στην Περιφέρεια προς έγκριση οι αναμορφώσεις. Μόλις εγκριθούν να κοπεί το ένταλμα να πάει στην πάρεδρο, και να εκταμιευτούν τα λεφτά»

Αξίζει να τονιστεί πως ούτε οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίοι έχουν μετακινηθεί πλέον στις διοικητικές δομές του δήμου Ωραιοκάστρου έχουν πληρωθεί εδώ και αρκετούς μήνες. Τέλος σημειώνεται πως μόλις το τελευταίο χρονικό διάστημα άρχισαν να ανεβαίνουν στη διαύγεια «εντάλματα πληρωμής» από τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ωραιοκάστρου. Πράγμα που δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ω και είχε κατηγορηθεί γι΄ αυτό από τον τέως δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Δ. Σαραμάντο.

........................................................

Τη σελίδα «Polites Oraiokastrou» στο facebook, θα τη βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/)

Πολυμέσα

Δημοφιλή Άρθρα

Άγιο είχε νεαρή οδηγός σε τροχαίο στη "Στροφή του Τρελού". Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες (βίντεο-φωτό)

Άγιο είχε νεαρή οδηγός σε τροχαίο στη "Στροφή του Τρελού". Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες (βίντεο-φωτό) Σαν από θαύμα γλίτωσε νεαρή οδηγός στο Ωραιόκαστρο, όταν στο τελείωμα -ρεύμα καθόδου- της περιβόητης «Στροφής του Τρελού», έχασε τον…

Κυριακή, 14 Μάιος 2017

Oικονομικό έλεγχο για τα Κοιμητήρια Ωραιοκάστρου ζητά ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Oικονομικό έλεγχο για τα Κοιμητήρια Ωραιοκάστρου ζητά ο Γ. Παπακωνσταντίνου Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, κ. Θεόφιλο Σημαιοφορίδη Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Με την παρούσα αίτηση την οποία σας αποστέλλω και…

Τετάρτη, 10 Μάιος 2017

Δήμαρχοι είμαστε και λάθη κάνουμε...

Δήμαρχοι είμαστε και λάθη κάνουμε... Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε. Αυτό φαίνεται πως συνέβη στην επετειακή ανάρτηση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου για την εθνική γιορτή της…

Δευτέρα, 27 Μάρτιος 2017

Όχι μόνο υλοποιείται η υπόσχεση αλλά αλλάζει μορφή το "αντίσκηνο" του δήμου στις Βρυξέλλες. Αποκλειστικές δηλώσεις!

Όχι μόνο υλοποιείται η υπόσχεση αλλά αλλάζει μορφή το "αντίσκηνο" του δήμου στις Βρυξέλλες. Αποκλειστικές δηλώσεις! Σκληρή (κάτι παραπάνω από ατσάλι) απάντηση ετοιμάζεται να δώσει σε επικριτές και αυτοδιοικητικούς του αντιπάλους ο k. Gavotsis, όσον αφορά…

Σάββατο, 11 Μάρτιος 2017

"Άβατο" το κέντρο του Ωραιοκάστρου για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες

"Άβατο" το κέντρο του Ωραιοκάστρου για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες Πεζοδρόμια με εμπόδια, κατειλημμένα από αυτοκίνητα που εμποδίζουν την ανεξάρτητη μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα. Ακόμα και ράμπες αποκλεισμένες από…

Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017

Αυτοκίνητο πέφτει με ταχύτητα σε στάση λεωφορείου στο Ωραιόκαστρο. Για "κόντρα" μιλούν αυτόπτες μάρτυρες (photo-video)

Αυτοκίνητο πέφτει με ταχύτητα σε στάση λεωφορείου στο Ωραιόκαστρο. Για "κόντρα" μιλούν αυτόπτες μάρτυρες (photo-video) Σαν από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα στο τροχαίο στην οδό Θεσσαλονίκης λίγο πριν τη "στροφή του τρελού" στο Ωραιόκαστρο. Αυτοκίνητο…

Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017

Κύλιση στην Αρχή