Ευθύνες στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου για τους απλήρωτους εργαζόμενους (ΑμεΑ) ρίχνει ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΩ

Δευτέρα, 17 Απρίλιος 2017 10:33

Την προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Ωραιοκάστρου κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΩ, Η. Ζιακούλης, ως αποκλειστικά υπεύθυνη για το «μαύρο Πάσχα» που πέρασαν οι 16 απλήρωτοι εργαζόμενοι (ΑμεΑ) της δημοτικής επιχείρησης. (βλ. http://www.politesoraiokastrou.gr/oraiokastro/item/6291-aplirotoi-ergazomenoi-dikeo-oraiokastro.html

 Ο κ. Ζιακούλης θέλοντας ίσως να αποποιηθεί των δικών του ευθυνών (ως διοίκηση) για τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων τριών μηνών (από τον περασμένο Ιανουάριο) σε εργαζόμενους της ΔΗΚΕΩ, έριξε όλη την ευθύνη -μιλώντας στο Polites Oraiokastrou- στην επικεφαλής του πιο νευραλγικού τμήματος του δήμου, λέγοντας επί λέξη: «υπεύθυνος για την μη πληρωμή των ΑμεΑ είναι η προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου, η οποία παρά τα αλλεπάλληλα έγγραφα που έχω αποστείλει, δεν θέλει να συμμορφωθεί και να κάνει σωστά τη δουλειά της, ώστε να προχωρήσει στη χρηματοδότηση προς στη δημοτική επιχείρηση του δήμου»

 Η καταγγελία αυτή του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης τη δεδομένη χρονική στιγμή δημιουργεί ερωτηματικά, αν σκεφτεί κανείς πως γίνεται μετά από τρία χρόνια διοίκησης του κ. Γαβότση στο τιμόνι του δήμου (η τοποθέτηση της προϊσταμένης έγινε με την ανάληψη των καθηκόντων του) και ενώ στο παρελθόν εργαζόμενοι σε δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση (απλήρωτοι) τουλάχιστον δύο φορές. 

«Θα γνωρίζετε ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις χρηματοδοτούνται από τους οικείους δήμους και μάλιστα αναφέρεται ότι οι δήμοι πληρώνουν τη διαφορά εσόδων εξόδων ως εκ τούτου λοιπόν ο μόνος που μπορεί να πληρωθούν οι ΑμεΑ, είναι τα λεφτά που θα έρθουν από το δήμο Ωραιοκάστρου. Εγώ σαν πρόεδρος ΔΗΚΕΩ έστειλα πέρα από της τις προφορικές κουβέντες που είχαν γίνει με τον πρώην αντιδήμαρχο οικονομικών και τον τωρινό και την προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών, έγγραφο που αναφέρω ότι εν όψει της νέας χρονιάς πρέπει να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της ΔΗΚΕΩ» είπε ο κ. Ζιακούλης και πρόσθεσε: 

«Σε όλες τις περιπτώσεις (ενν. φταίει η προϊσταμένη). Αναγκαστήκαμε την προηγούμενη χρονιά να τρέχουμε την τελευταία μέρα ουσιαστικά, να εκλιπαρούμε την επίτροπο να μας υπογράψει τα εντάλματα για να πληρωθούν οι άνθρωποι. Να πληρωθούν ως το τέλος της χρονιάς γιατί αν δεν πληρώνονταν στο τέλος της χρονιάς θα είχαμε προβλήματα γιατί μεταφερόταν το έτος κ.λπ. Όλα με δική της αποκλειστικά ευθύνη». Συνεχίζοντας κατήγγειλε για ακόμα μια φορά την αρμόδια υπηρεσία:

«Καταγγέλλω ευθέως τη διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας ότι δεν πράττει σωστά τις διαδικασίες της χρηματοδότησης της δημοτικής επιχείρησης. Η δημοτική επιχείρηση έχει ένα τεράστιο φορτίο στην πλάτη της. Επιβλήθηκε ένα πρόστιμο ύψους 2,5 εκ ευρώ που αφορά πρώην χρήσεις και δη τη 2009-2010 που είναι υπεύθυνος ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σαραμάντος και απειλεί να στείλει 40 εργαζομένους στην ανεργία. Χρειάζονται λεφτά τα οποία η προϊσταμένη της οικονομικής αναγνωρίζει και θέλει να τα πληρώσει. {...} Ναι, όλοι οι άλλοι είναι πληρωμένοι εκτός από τους 16 που είναι ΑμεΑ. Εγώ έχω προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων όλων των ΑμεΑ και μάλιστα προχώρησα στη λήψη απόφασης περί αοριστίας των συμβάσεων, πράγμα που δείχνει το κοινωνικό μου πρόσωπο και την ευαισθησία μου για το θέμα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΩ. 

Μάλιστα ο επικεφαλής της δημοτικής επιχείρησης σε ερώτηση αν έχει προϋπολογιστεί η μισθοδοσία των 16 εργαζομένων για το τρέχον έτος, απάντησε: «Φυσικά και είναι προϋπολογισμένος μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε εάν δεν είχε προϋπολογιστεί. Απλά σας εξηγώ και πάλι, ότι όταν μία δημοτική επιχείρηση καταρτίζει έναν προϋπολογισμό, η διαφορά εσόδων εξόδων που προκύπτει καλύπτεται από τον οικείο δήμο.{...} Η μισθοδοσία των ΑμεΑ βγαίνει από τη δημοτική επιχείρηση δε βγαίνει από τον δήμο. Η δημοτική επιχείρηση έχει προϋπολογίσει κανονικά τη μισθοδοσία. Ο δήμος, τα λεφτά που δίνει στη δημοτική επιχείρηση είναι η διαφορά εσόδων εξόδων. Εγώ τι έχει προϋπολογίσει ο δήμος δεν ξέρω, ή μάλλον ξέρω. Έχει προϋπολογίσει 1 ευρώ για τη δημοτική επιχείρηση. Έπρεπε ήδη να είχαν γίνει αναμορφώσεις προϋπολογισμών, και να έχουν κατατεθεί τα χρήματα στον λογαριασμό της δημοτικής επιχείρησης και να είχαν γίνει η πληρωμές της μισθοδοσίας των εργαζομένων» τόνισε ο κ Ζιακούλης, ο οποίος φάνηκε να αφήνει αιχμές (καθυστέρηση αναμορφώσεων) και για τον νυν αντ/ρχο Οικονομικών Διοικητικού, Π. Κοϊτσίδη, αν και όπως είπε διατηρεί άριστες σχέσεις.

Μιλώντας την ίδια ώρα για την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και για το ποσό που ψηφίστηκε από τα μέλη της, σημείωσε πως «μόλις πάρω τα χρήματα αυτόματα θα πληρώσω ένα μήνα (από Γενάρη-Μάρτη-Απρίλη). Θα πρέπει να γίνει μια αναμόρφωση που να συμπεριλαμβάνει όλο το ποσό, περίπου 220χιλ. ετησίως. Ούτως η άλλος η νομοθεσία λέει ότι πρέπει να καταβάλλεται εφάπαξ δηλαδή θα έπρεπε να μου είχαν καταβάλει τις 220 χιλ για να μπορώ να πληρώνω».

 

Τι είπε για την «ετεροχρονισμένη» ανάρτηση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος στη Διαύγεια 

Σε παράλειψη μίας υπαλλήλου απέδωσε ο κ Ζιακούλης και την ετεροχρονισμένη ανάρτηση τον Απρίλιο στο Πρόγραμμα Διαύγεια, εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προμηθευτές η οποία είχε λήξει τον περασμένο Μάρτιο.

(βλ. http://www.politesoraiokastrou.gr/oraiokastro/item/6287-dimos-oraiokastro-diaugia-oraiokastro.html).

Ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης αναλαμβάνοντας -όπως είπε- προσωπικά την ευθύνη δήλωσε: «Όταν ανακαλύψαμε αυτό που έγινε, και το ανακάλυψε η ίδια η υπάλληλος, δεν το απέκρυψε. Zήτησα αμέσως να γίνει η διαδικασία και το αναρτήσαμε εκείνη τη στιγμή. Είναι στα όρια της απευθείας ανάθεσης που σημαίνει πως δεν είχα κανένα λόγο για να μην το κάνω. Δεν υπήρχε κάτι να αποκρύψω {...}Την ευθύνη την αναλαμβάνω προσωπικά εγώ. Ήταν μια παράληψη της υπαλλήλου που χειρίζεται το θέμα. Η ανάρτηση αυτή βρίσκεται στα όρια της απευθείας ανάθεσης δεν είχα κανέναν απολύτως λόγω για να το κάνω αυτό. Είχε γίνει πρωτογενές αίτημα στο ΚΗΜΔΣ γιατί όπως σας είπα από 1/01/17 έχει αλλάξει η όλη διαδικασία».

 

..................................................................

Τη σελίδα «Πολίτες Ωραιοκάστρου» στο facebook, θα τη βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/)

Δημοφιλή Άρθρα

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις;

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις; Την περασμένη Τρίτη 20-3-2018, δηλαδή χθες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, εξέδωσε δελτίο τύπου με διευκρινήσεις όσον αφορά την εις…

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

Αστ. Γαβότσης δύο χρόνια πριν: «Σαφέστατα ισχύει» το ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ (Βίντεο)

Αστ. Γαβότσης δύο χρόνια πριν: «Σαφέστατα ισχύει» το ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ (Βίντεο) Βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου Ωραιοκάστρου πριν δύο χρόνια στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή Λυριτζή - Οικονόμου. Ο Αστέριος Γαβότσης…

Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά Μακριά από το Ωραιόκαστρο, σε μεζεδοπωλείο του δήμου Λαγκαδά, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου και συνέφαγαν μαζί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου…

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018

Γιατί παραιτήθηκε ο Άγγελος Πανούσης από τη διοικούσα παράταξη

Γιατί παραιτήθηκε ο Άγγελος Πανούσης από τη διοικούσα παράταξη Την αποχώρησή του από τη διοικούσα παράταξη του Αστέριου Γαβότση έκανε γνωστή με επιστολή του προς τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, ο…

Τετάρτη, 04 Απρίλιος 2018

Κύλιση στην Αρχή