Έκοψε τα "φτερά" από τον Άγγελο του ΔΟΠΠΑΩ

Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 16:09

Με την επανατοποθέτηση της τέως ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Ρ. Αντωνιάδου στην έμμισθη θέση της προέδρου του ΔΟΠΠΑΩ, αλλά και με την παραμονή τόσο του Ν. Παπαδόπουλου στο τιμόνι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου, όσο και του Η. Ζιακούλη στη ΔΗΚΕΩ, έκλεισε και τυπικά ο κύκλος ενός ανασχηματισμού, πολυσυζητημένου μεν, ανούσιου και για λίγους δε. 

«Οι αλλαγές που θα ακολουθήσουν θα είναι μόνο για ενάμιση χρόνο. Οι τελευταίοι θα μείνουν μέχρι το τέλος της θητείας μας. Κάθε ένας θα δοκιμαστεί. Υπάρχουν αξιόλογα στελέχη μέσα στην παράταξη, καιρός να δούμε στον ενάμιση χρόνο τι θα αποδώσουν. Πρέπει και άλλα στελέχη να δοκιμαστούν» είχε τονίσει ο Αστέριος Γαβότσης στη συνέντευξή του πέρυσι το καλοκαίρι (7/16) στους «ΠΟΛΙΤΕΣ». 

Όμως τελικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου έμεινε -όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων- αρκετά μακριά από όλα όσα είχε πει τότε, περί των στελεχών που θα πρέπει να «δοκιμαστούν» αλλά και των «αλλαγών» που θα πρέπει να γίνουν στη δική του διοίκηση. 

Η προσπάθεια του κ Γαβότση για τη διαχείριση των εσω-παραταξιακών ισορροπιών έγινε (σύμφωνα με πολλούς) με άκομψο και απολίτικο τρόπο, γεγονός που δημιούργησε μεγάλες τριβές σε «Πολιτεία με Όραμα» και διοίκηση. Εγκλωβισμένος σε αδιέξοδα (και «απειλές» αποχώρησης;) από τη μία, και ο εξαιρετικά «φτωχός» πάγκος της δημοτικής παράταξης από την άλλη, φαίνεται τελικά πως οδήγησαν τον κ. Γαβότση σε «ανάκρουση πρύμναν» όλων όσα υποστήριξε στο παρελθόν, έχοντας εν κατακλείδι ως αποτέλεσμα, τη δημιουργία αντιδημάρχων «πενταετούς υποχρέωσης». 

Ουσιαστικά για τους περισσότερους το τελικό αποτέλεσμα ήταν απόρροια μίας πολύμηνης παρασκηνιακής σύγκρουσης παλαιών και νεοδημιούργητων ομάδων (με αιρετούς και μη) γύρω από τον σκληρό πυρήνα του κ Γαβότση, έχοντας ως στόχο δύο πράγματα. Ποια θα κερδίσει τον «απόλυτο έλεγχο» δημάρχου - διοίκησης - θέσεων, αλλά και την «εξουδετέρωση» εσω-παραταξιακών αντιπάλων (βλέπε Η. Τσακαλίδη;). 

 

Η αποχώρηση συμβούλων της συμπολίτευσης 

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η επιμονή της μεταφοράς του θέματος για τη «τοποθέτηση προέδρου στον ΔΟΠΠΑΩ» από την έκτη στην τελευταία θέση, ταυτόχρονα με την αποχώρηση (αποφυγή ψήφου;) τριών προσώπων της διοίκησης (Δίγκαλης - Χατζηαγόρου - Τσακαλίδης) πριν τη συζήτηση του θέματος, αναδεικνύει και το κλίμα δυσαρέσκειας που έχει δημιουργηθεί από την «ολική επαναφορά» της τέως ανεξάρτητης δημοτικού συμβούλου, Ρ. Αντωνιάδου, στη θέση της προέδρου στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου.

Η απομάκρυνση του κ Πανούση από επικεφαλής του Δημοτικού Οργανισμού «ήταν απόφαση πολιτική» δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, τονίζοντας ότι στηρίζει "αυτή τη στιγμή μόνο πολιτικά πρόσωπα", ενώ ο κ Πανούσης δεν έχει εκλεγεί αλλά έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Από την πλευρά του παίρνοντας τον λόγο ο Α. Πανούσης υπογράμμισε: Όταν μου το ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ο δήμαρχος εξεπλάγην. Πραγματικά του είπα ότι δε συμφωνώ με αυτή την απόφαση, κυρίως όχι για τη Ρένα, αλλά γιατί είχα να δώσω και άλλα πράγματα στο νομικό πρόσωπο. Αλλά είναι επιλογή του δημάρχου, αυτός είναι αρχηγός, αυτός αποφασίζει {...} Είμαστε από τον Οκτώβριο μαζί, όταν στα δύσκολα δεν ήθελε κανείς να αναλάβει. Αλλά νομίζω ότι έβγαλα τα κάστανα από τη φωτιά» είπε ο κ Πανούσης και κατέληξε παρουσιάζοντας τη «στρωμένη» δουλειά που παραλαμβάνει και για το μέλλον η νέα πρόεδρος, τονίζοντας πως (βίντεο):

 

Πυρ ομαδόν και από την αντιπολίτευση, με τον επικεφαλής της «Δύναμη Δημιουργίας» Γ. Παπακωνσταντίνου να επισημαίνει ότι: 

«Φάνηκε πως ήταν μια πολιτική τακτοποίηση στελεχών της διοικούσας παράταξης αυτή η διαδικασία. Θα μπορούσαμε να πούμε και μπράβο στον δήμαρχο που πήρε την απόφαση τότε, να τοποθετήσει έναν μη αιρετό σε αυτή τη θέση. Αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, και μέσα σε τέσσερις μήνες τον απομακρύνει. Και όμως τα πήγαινε αρκετά καλά, και στα οικονομικά που είναι και ο τομέας του. Ως αντιπολίτευση νιώθαμε μία ασφάλεια, και με το προσωπικό είχε ξεκινήσει μία σχέση που φαινόταν ότι είναι σε καλό δρόμο» ανέφερε ο κ Παπακωνσταντίνου, συμπληρώνοντας ακόμα πως (βίντεο)

 

Ενώ ο κ. Γρηγόρης Εδιρνέλης (Αλληλεγγύη - Ανατροπή) ζήτησε να μάθει τους λόγους: «Έχω όμως μία αρχή. Όταν αντικαθιστούμε κάποιον πρέπει να ακούμε τουλάχιστον και κάποιους λόγους. Γιατί είμαστε δημοτικό συμβούλιο, γιατί μπορεί αυτή τη στιγμή να αντικαθιστάτε τον κ. Πανούση, αλλά ψηφίζω αποφάσεις του ΔΟΠΠΑΩ και θέλω να ξέρω γιατί είχε φύγει η κ Αντωνιάδου και γιατί επανέρχεται. Όλα τα άλλα είναι τυφλά, βαδίζουμε στα σκοτεινά και ζητάτε να ψηφίσουμε την αντικατάσταση. Είναι μία διαδικασία η οποία είναι «θολή» και δε μου αρέσει καθόλου. Δεν έχω τίποτα με τα πρόσωπα αλλά πιστεύω πως αυτή η αντικατάσταση θα βλάψει και τους δύο» είπε ο κ. Εδιρνέλης και συνέχισε (βίντεο):

 

Για την αντικατάσταση του Άγγελου Πανούση μίλησε και ο δημοτικός σύμβουλος (Ωραιόκαστρο Τώρα) Ανέστης Πολυχρονίδης: "Μεταφέρονται στον Οργανισμό ενδοπαραταξιακά προβλήματα που δεν τιμούν τον θεσμό αυτού του νομικού πρόσωπου. Δεν μπορούμε για οποιαδήποτε λόγο να παραιτούμαστε από μια θέση, να ορίζουμε έναν νέο άνθρωπο που έδειξε ότι έχει όρεξη, έχει διάθεση, και πράγματι έχει και τις γνώσεις, {...} και μετά μπες εσύ, φύγε εσύ και ξαναέλα εσύ, αυτό δεν τιμά ούτε τη διοίκησή σας" είπε ο κ Πολυχρονίδης και συνέχισε (βίντεο):

 

.....................................................

(Επειδή ξεφυτρώνουν «σαν τα μανιτάρια» στο facebook παρόμοιες σελίδες με την ίδια ονομασία χωρίς να έχουν καμία απολύτως σχέση με εμάς, τη δική μας σελίδα «Πολίτες Ωραιοκάστρου» στο facebook, θα τη βρείτε μόνο στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/)

Δημοφιλή Άρθρα

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο»

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο» Στον φανατισμό και στη διχόνοια φαίνεται να επενδύει προεκλογικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, όπως έδειξε τουλάχιστον με τον λόγο…

Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο Ψηφιακές εικόνες από το Ενεργειακού τύπου στέγαστρο που προτίθεται να κατασκευάσει η διοίκηση του δήμου προκειμένου να «κλείσει» το δημοτικό…

Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018

«Οι 3 ερωτήσεις» στον Δημήτρη Λακασά

«Οι 3 ερωτήσεις» στον Δημήτρη Λακασά Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Λακασά που δέχτηκε να συμετάσχει στη νέα ενότητα μίνι συνεντεύξεων από το Polites Oraiokastrou, η οποία…

Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε»

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Η αδιάφορη αλλά συνάμα παθητική στάση του δημάρχου Ωραιοκάστρου με σκοπό την αποφυγή των ευθυνών του ή των…

Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις;

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις; Την περασμένη Τρίτη 20-3-2018, δηλαδή χθες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, εξέδωσε δελτίο τύπου με διευκρινήσεις όσον αφορά την εις…

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά Μακριά από το Ωραιόκαστρο, σε μεζεδοπωλείο του δήμου Λαγκαδά, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου και συνέφαγαν μαζί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου…

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018

Κύλιση στην Αρχή