Έκοψε τα "φτερά" από τον Άγγελο του ΔΟΠΠΑΩ

Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 16:09

Με την επανατοποθέτηση της τέως ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Ρ. Αντωνιάδου στην έμμισθη θέση της προέδρου του ΔΟΠΠΑΩ, αλλά και με την παραμονή τόσο του Ν. Παπαδόπουλου στο τιμόνι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου, όσο και του Η. Ζιακούλη στη ΔΗΚΕΩ, έκλεισε και τυπικά ο κύκλος ενός ανασχηματισμού, πολυσυζητημένου μεν, ανούσιου και για λίγους δε. 

«Οι αλλαγές που θα ακολουθήσουν θα είναι μόνο για ενάμιση χρόνο. Οι τελευταίοι θα μείνουν μέχρι το τέλος της θητείας μας. Κάθε ένας θα δοκιμαστεί. Υπάρχουν αξιόλογα στελέχη μέσα στην παράταξη, καιρός να δούμε στον ενάμιση χρόνο τι θα αποδώσουν. Πρέπει και άλλα στελέχη να δοκιμαστούν» είχε τονίσει ο Αστέριος Γαβότσης στη συνέντευξή του πέρυσι το καλοκαίρι (7/16) στους «ΠΟΛΙΤΕΣ». 

Όμως τελικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου έμεινε -όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων- αρκετά μακριά από όλα όσα είχε πει τότε, περί των στελεχών που θα πρέπει να «δοκιμαστούν» αλλά και των «αλλαγών» που θα πρέπει να γίνουν στη δική του διοίκηση. 

Η προσπάθεια του κ Γαβότση για τη διαχείριση των εσω-παραταξιακών ισορροπιών έγινε (σύμφωνα με πολλούς) με άκομψο και απολίτικο τρόπο, γεγονός που δημιούργησε μεγάλες τριβές σε «Πολιτεία με Όραμα» και διοίκηση. Εγκλωβισμένος σε αδιέξοδα (και «απειλές» αποχώρησης;) από τη μία, και ο εξαιρετικά «φτωχός» πάγκος της δημοτικής παράταξης από την άλλη, φαίνεται τελικά πως οδήγησαν τον κ. Γαβότση σε «ανάκρουση πρύμναν» όλων όσα υποστήριξε στο παρελθόν, έχοντας εν κατακλείδι ως αποτέλεσμα, τη δημιουργία αντιδημάρχων «πενταετούς υποχρέωσης». 

Ουσιαστικά για τους περισσότερους το τελικό αποτέλεσμα ήταν απόρροια μίας πολύμηνης παρασκηνιακής σύγκρουσης παλαιών και νεοδημιούργητων ομάδων (με αιρετούς και μη) γύρω από τον σκληρό πυρήνα του κ Γαβότση, έχοντας ως στόχο δύο πράγματα. Ποια θα κερδίσει τον «απόλυτο έλεγχο» δημάρχου - διοίκησης - θέσεων, αλλά και την «εξουδετέρωση» εσω-παραταξιακών αντιπάλων (βλέπε Η. Τσακαλίδη;). 

 

Η αποχώρηση συμβούλων της συμπολίτευσης 

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η επιμονή της μεταφοράς του θέματος για τη «τοποθέτηση προέδρου στον ΔΟΠΠΑΩ» από την έκτη στην τελευταία θέση, ταυτόχρονα με την αποχώρηση (αποφυγή ψήφου;) τριών προσώπων της διοίκησης (Δίγκαλης - Χατζηαγόρου - Τσακαλίδης) πριν τη συζήτηση του θέματος, αναδεικνύει και το κλίμα δυσαρέσκειας που έχει δημιουργηθεί από την «ολική επαναφορά» της τέως ανεξάρτητης δημοτικού συμβούλου, Ρ. Αντωνιάδου, στη θέση της προέδρου στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου.

Η απομάκρυνση του κ Πανούση από επικεφαλής του Δημοτικού Οργανισμού «ήταν απόφαση πολιτική» δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, τονίζοντας ότι στηρίζει "αυτή τη στιγμή μόνο πολιτικά πρόσωπα", ενώ ο κ Πανούσης δεν έχει εκλεγεί αλλά έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Από την πλευρά του παίρνοντας τον λόγο ο Α. Πανούσης υπογράμμισε: Όταν μου το ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ο δήμαρχος εξεπλάγην. Πραγματικά του είπα ότι δε συμφωνώ με αυτή την απόφαση, κυρίως όχι για τη Ρένα, αλλά γιατί είχα να δώσω και άλλα πράγματα στο νομικό πρόσωπο. Αλλά είναι επιλογή του δημάρχου, αυτός είναι αρχηγός, αυτός αποφασίζει {...} Είμαστε από τον Οκτώβριο μαζί, όταν στα δύσκολα δεν ήθελε κανείς να αναλάβει. Αλλά νομίζω ότι έβγαλα τα κάστανα από τη φωτιά» είπε ο κ Πανούσης και κατέληξε παρουσιάζοντας τη «στρωμένη» δουλειά που παραλαμβάνει και για το μέλλον η νέα πρόεδρος, τονίζοντας πως (βίντεο):

 

Πυρ ομαδόν και από την αντιπολίτευση, με τον επικεφαλής της «Δύναμη Δημιουργίας» Γ. Παπακωνσταντίνου να επισημαίνει ότι: 

«Φάνηκε πως ήταν μια πολιτική τακτοποίηση στελεχών της διοικούσας παράταξης αυτή η διαδικασία. Θα μπορούσαμε να πούμε και μπράβο στον δήμαρχο που πήρε την απόφαση τότε, να τοποθετήσει έναν μη αιρετό σε αυτή τη θέση. Αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, και μέσα σε τέσσερις μήνες τον απομακρύνει. Και όμως τα πήγαινε αρκετά καλά, και στα οικονομικά που είναι και ο τομέας του. Ως αντιπολίτευση νιώθαμε μία ασφάλεια, και με το προσωπικό είχε ξεκινήσει μία σχέση που φαινόταν ότι είναι σε καλό δρόμο» ανέφερε ο κ Παπακωνσταντίνου, συμπληρώνοντας ακόμα πως (βίντεο)

 

Ενώ ο κ. Γρηγόρης Εδιρνέλης (Αλληλεγγύη - Ανατροπή) ζήτησε να μάθει τους λόγους: «Έχω όμως μία αρχή. Όταν αντικαθιστούμε κάποιον πρέπει να ακούμε τουλάχιστον και κάποιους λόγους. Γιατί είμαστε δημοτικό συμβούλιο, γιατί μπορεί αυτή τη στιγμή να αντικαθιστάτε τον κ. Πανούση, αλλά ψηφίζω αποφάσεις του ΔΟΠΠΑΩ και θέλω να ξέρω γιατί είχε φύγει η κ Αντωνιάδου και γιατί επανέρχεται. Όλα τα άλλα είναι τυφλά, βαδίζουμε στα σκοτεινά και ζητάτε να ψηφίσουμε την αντικατάσταση. Είναι μία διαδικασία η οποία είναι «θολή» και δε μου αρέσει καθόλου. Δεν έχω τίποτα με τα πρόσωπα αλλά πιστεύω πως αυτή η αντικατάσταση θα βλάψει και τους δύο» είπε ο κ. Εδιρνέλης και συνέχισε (βίντεο):

 

Για την αντικατάσταση του Άγγελου Πανούση μίλησε και ο δημοτικός σύμβουλος (Ωραιόκαστρο Τώρα) Ανέστης Πολυχρονίδης: "Μεταφέρονται στον Οργανισμό ενδοπαραταξιακά προβλήματα που δεν τιμούν τον θεσμό αυτού του νομικού πρόσωπου. Δεν μπορούμε για οποιαδήποτε λόγο να παραιτούμαστε από μια θέση, να ορίζουμε έναν νέο άνθρωπο που έδειξε ότι έχει όρεξη, έχει διάθεση, και πράγματι έχει και τις γνώσεις, {...} και μετά μπες εσύ, φύγε εσύ και ξαναέλα εσύ, αυτό δεν τιμά ούτε τη διοίκησή σας" είπε ο κ Πολυχρονίδης και συνέχισε (βίντεο):

 

.....................................................

(Επειδή ξεφυτρώνουν «σαν τα μανιτάρια» στο facebook παρόμοιες σελίδες με την ίδια ονομασία χωρίς να έχουν καμία απολύτως σχέση με εμάς, τη δική μας σελίδα «Πολίτες Ωραιοκάστρου» στο facebook, θα τη βρείτε μόνο στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/)

Πολυμέσα

Δημοφιλή Άρθρα

Δήμαρχοι είμαστε και λάθη κάνουμε...

Δήμαρχοι είμαστε και λάθη κάνουμε... Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε. Αυτό φαίνεται πως συνέβη στην επετειακή ανάρτηση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου για την εθνική γιορτή της…

Δευτέρα, 27 Μάρτιος 2017

Έκοψε τα "φτερά" από τον Άγγελο του ΔΟΠΠΑΩ

Έκοψε τα "φτερά" από τον Άγγελο του ΔΟΠΠΑΩ Με την επανατοποθέτηση της τέως ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Ρ. Αντωνιάδου στην έμμισθη θέση της προέδρου του ΔΟΠΠΑΩ, αλλά και με…

Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017

Όχι μόνο υλοποιείται η υπόσχεση αλλά αλλάζει μορφή το "αντίσκηνο" του δήμου στις Βρυξέλλες. Αποκλειστικές δηλώσεις!

Όχι μόνο υλοποιείται η υπόσχεση αλλά αλλάζει μορφή το "αντίσκηνο" του δήμου στις Βρυξέλλες. Αποκλειστικές δηλώσεις! Σκληρή (κάτι παραπάνω από ατσάλι) απάντηση ετοιμάζεται να δώσει σε επικριτές και αυτοδιοικητικούς του αντιπάλους ο k. Gavotsis, όσον αφορά…

Σάββατο, 11 Μάρτιος 2017

"Άβατο" το κέντρο του Ωραιοκάστρου για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες

"Άβατο" το κέντρο του Ωραιοκάστρου για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες Πεζοδρόμια με εμπόδια, κατειλημμένα από αυτοκίνητα που εμποδίζουν την ανεξάρτητη μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα. Ακόμα και ράμπες αποκλεισμένες από…

Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017

Δ. Σαραμάντος: Η διοίκηση πανηγυρίζει για την επανένταξη ενός έργου που έπρεπε ήδη να λειτουργεί!

Δ. Σαραμάντος: Η διοίκηση πανηγυρίζει για την επανένταξη ενός έργου που έπρεπε ήδη να λειτουργεί! Για επανένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ενός έργου που θα έπρεπε «ήδη να έχει παραδοθεί και να λειτουργεί στον δήμο» κάνει…

Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017

Διάττων* Αστέριος (φώτο)

Διάττων* Αστέριος (φώτο) Aναζητώντας τον Αστέριο Γαβότση μέσα στη φωτογραφία (ναι, υπάρχει). Βρέθηκε ως «πονηρό» αιλουροειδές στις κερκίδες των αιρετών, μακριά από τη…

Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2017

Στο αντίθετο ρεύμα της οδού Θεσσαλονίκης!

Στο αντίθετο ρεύμα της οδού Θεσσαλονίκης! Κανείς δε μπορεί να μπει στο μυαλό του συγκεκριμένου οδηγού για να καταλάβει τον λόγο που βρέθηκε οδηγώντας το αυτοκίνητό…

Δευτέρα, 27 Φεβρουάριος 2017

Κύλιση στην Αρχή