Γεύσεις

Υλικά για τα φύλλα 250 ml χλιαρό νερό2 κ.σ. ξύδι4 κ.σ. ελαιόλαδο700 - 750 γραμ. αλεύριαλάτι για τον κιμά 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο4 πράσα κομμένα σε ροδέλες2 αβγά250 γραμ. τυρί ρεγγάτο τριμένο⅛ κ.γ. μοσχοκάρυδοαλάτι, πιπέρι επιπλέον 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο180-200 ml ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλωννισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων Εκτέλεση Ξεκινάμε με το ζυμάρι. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το νερό, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι.Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας ενδιαμέσως. Αναλόγως με τη μάρκα, μπορεί να χρειαστούμε λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο αλεύρι. Θέλουμε να έχουμε μία ζύμη μαλακή, η…

Κριθαρότο με γαρίδες

Σάββατο, 01 Απρίλιος 2017
ΥΛΙΚΆ: 400 γρ.γαρίδες200ml ελαιόλαδο100ml κρασι700ml νερό250γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2κλωναράκια θυμάρι, ψιλοκομμένα500γρ. κριθαράκι χονδρό5γρ. μπούκοβο, σε σκόνη20γρ. αλάτι100γρ. βούτυρο αγελάδος, κρύο, σε κύβους150γρ. παρμεζάνα, τριμμένη½ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο με τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασι και προσθέτουμε το νερό. Βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά και τα περνάμε από ψιλή σήτα, ούτως ώστε να πάρουμε καθαρό τον ζωμό. Θα χρειαστούμε 400 ml. Αφήνουμε στην άκρη.Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το θυμάρι, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι…
Υλικά 2 κ.σ. ελαιόλαδο50 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο200 γρ φύλλα σπανάκι, καθαρισμένα και χοντροκομμένα300 γρ ντοματίνια6 κ.σ. τριμμένο χθεσινό ψωμί ολικής άλεσης50 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας8 αυγά1 κ.γ. αλάτι1 κ.γ. πάπρικα1 κ.γ. θυμάρι1/4 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο130 γρ ανθότυρο Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 στον αέρα (180 αντιστάσεις).Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τη μια κουταλιά λάδι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για δυο λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας, για να μαραθούν λίγο τα φύλλα και να μειωθούν σε όγκο. Απλώνουμε το μείγμα σε λαδωμένη ταρτιέρα ή μεσαίου μεγέθους πυρέξ.Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και…

Πίτα με χόρτα εποχής

Σάββατο, 04 Μάρτιος 2017
Υλικά για το φύλλο 320 gr. αλεύρι σκληρό½ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο1 κουταλιά της σούπας ξύδι180 ml. νερό χλιαρόΚόρν φλάουρ ή νισεστέ, για το άνοιγμα των φύλλων για την γέμιση Χόρτα εποχής (μπαζιά, σπανάκι, σέσκουλα, μαρούλια, αντίδια)1 ματσάκι μυρωδικά εποχής (παπαρούνες, μυρώνια, καυκαλήθρες, μάραθο)1 ματσάκι άνηθο3 πράσα2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά ή τραχανά1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδοΑλάτιΠιπέριΕλαιόλαδο1 αυγό, προαιρετικάΣουσάμι Εκτέλεση Βάζουμε τα υλικά σε ένα λεκανάκι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη.Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και ετοιμάζουμε την γέμιση. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα χόρτα.Ψιλοκόβουμε τα λάχανα και…

Η πίτα του βοσκού

Κυριακή, 19 Φεβρουάριος 2017
Υλικά Για τον κιμά 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο1 μεγάλο κρεμμύδι4 μέτρια καρότα κομμένα σε κυβάκια100 γραμ. αρακά1 κύβο ζωμός βοδινού100 ml νερό50 γραμ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο4 κ.σ. ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι Για τον πουρέ 1 κιλό πατάτες100 γραμ. βούτυρο500 ml γάλα200 γραμ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο50 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη3 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκιαλάτι, πιπέρι Επιπλέον 50 γραμ. βούτυροτριμμένη φρυγανιά για το ταψί Εκτέλεση Ετοιμάζουμε πρώτα τον κιμά. Σε μία κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι που έχει κάψει καλά, βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι.Σωτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά.Σωτάρουμε τον κιμά μέχρι να καβουρδιστεί καλά, να αλλάξει χρώμα.Προσθέτουμε τα καρότα,…

Μαγικό σοκολατένιο κέικ

Σάββατο, 11 Φεβρουάριος 2017
ΥΛΙΚΑ (για ένα τετράγωνο πυρέξ 22 εκ.) 115γρ βούτυρο αγελαδινό φρέσκο, ανάλατο600μλ γάλα φρέσκο115γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις45γρ κακάο σκόνη (χωρίς ζάχαρη)4 αβγά μεγάλα, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια1/2 κ.γ. ξύδι200γρ ζάχαρη άχνη1 ποτηράκι 30μλ καφέ εσπρέσο1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνηέξτρα ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα.κοκκινα φρουτα για διακοσμηση ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 oC αέρα.Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα τετράγωνο σκεύος (π.χ. πυρέξ) μεγέθους 22 εκ.Λιώστε το βούτυρο και αφήστε το λίγο να κρυώσει. Ζεστάνετε και το γάλα αλλά όχι να είναι καυτό. Γενικά σε αυτήν τη συνταγή η θερμοκρασία των υλικών παίζει πολύ ρόλο. μιας…

Στριφτή Σιροπιαστή Κολοκυθόπιτα

Σάββατο, 04 Φεβρουάριος 2017
Υλικά Για την πίτα 1 συσκευασία, 450 gr. φύλλο κρούστας για γλυκά2000 gr. κίτρινη κολοκύθα80 gr. ζάχαρη150 gr. σταφίδες100 gr. καρύδιαΚανέλα σκόνηΓαρίφαλο σκόνη1 κάψουλα βανιλίνης1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμαΕλαιόλαδο Για το σιρόπι 170 ml. νερό130 gr. ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας μέλι1 ξυλάκι κανέλα3-4 μοσχοκάρφια1 φλούδα λεμονιού Εκτέλεση Αφήνουμε το φύλλο κρούστας, μέσα στην συσκευασία του, εκτός ψυγείο για 2 ώρες ώστε να ξεπαγώσει σωστά.Παίρνουμε την σάρκα από την κολοκύθα και την ψιλοκόβουμε σε επεξεργαστή τροφίμων. Την στίβουμε καλά με τα χέρια μας και την βάζουμε σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε φωτιά δυνατή, όσο βράζει η κολοκύθα θα βγάλει…

Kανελόνια με κοτόπουλο

Σάββατο, 28 Ιανουάριος 2017
Υλικά 1 πακέτο κανελόνια 1 κρεμμύδι 1 στήθος κοτόπουλο 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι λευκό κρασί 1 κούπα mix τριμμένων τυριών 1 αυγό 1 φρυγανιά τριμμένη Αλάτι-πιπέρι 500 ml γάλα 1 κούπα πελτέ ντομάτας Εκτέλεση: Πλύνε καλά το κοτόπουλο και στη συνέχεια, βάλ' το σε μία κατσαρόλα με νερό. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και μόλις βράσει, σώταρέ το σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το κρεμμύδι. Σβήσε με κρασί και πρόσθεσε τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, χτύπησε ελαφρά το αυγό και πρόσθεσέ το στο μείγμα του κοτόπουλου, ανακατεύοντας γρήγορα. Πρόσθεσε το mix των τυριών και τη φρυγανιά. Γέμισε τα…

Cake με βύσσινα και καρύδα

Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2017
Υλικά (για μία φόρμα 18 εκ.) για τα βύσσινα 200 γρ. βύσσινα χωρίς το κουκούτσι μία κούπα γλυκό κρασί από Μοσχάτο το ξύσμα και μία κούπα χυμό από ένα πορτοκάλι ένα κομματάκι ginger σε flakes για το cake 2 αβγά 1 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπας ελαιόλαδο 1/2 κούπας coconut cream 1/2 κούπας ζωμό από τα βύσσινα που βράσαμε 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ. baking powder 1 κούπα coconut flakes Εκτέλεση Βάζουμε το κρασί, το ginger, το πορτοκάλι και τα βύσσινα σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε χαμηλή ένταση μέχρι να μείνουμε με…

Ριζότο μανιταριών

Παρασκευή, 06 Ιανουάριος 2017
Το ριζότο είναι ένα γρήγορο και κρεμώδες πιάτο που λατρεύει όλος ο κόσμος. Ταιριάζει σε όλες τις εποχές του χρόνου και είναι εξαιρετικά θρεπτικό. Υλικά: 2 φλιτ. ρύζι αρμπόριο 100 γρ. μανιτάρια λευκά 40 γρ. ξερά άγρια μανιτάρια 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στη μέση ½ φλιτ. παρμεζάνα τριμμένη 1 φύλλο δάφνη 4-5 φλιτ. ζωμός κοτόπουλου 3 κ.σ. λευκό κρασί ξηρό Ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι Διαδικασία: Σε μία μέτρια κατσαρόλα βράζετε το ζωμό με τη δάφνη. Σκεπάζετε και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία για να διατηρηθεί ζεστός ο ζωμός. Σε μία άλλη μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ρίχνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια…
Panettone – Πανετόνε, Ιταλία. Είδος κέικ με κόντιτα (αποξηραμένα και ζαχαρωμένα φρούτα) Το πανετόνε είναι το κλασικό χριστουγεννιάτικο τσούρεκι της ΙταλΧίας που χρησιμεύει και ως βασιλόπιτα. Είναι ένα Μιλανέζικο γλυκό που γευστικά κυμαίνεται ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι. Μια πρώτη εκδοχή της καταγωγής του θέλει την αδερφή Ουγκέτα, μοναχή και μαγείρισσα ενός μοναστηρίου, να δίνει τροφή στους φτωχούς και άστεγους. Όμως μια φορά για καλή τύχη τελικά, είχε λίγα υλικά και ήθελε να φτιάξει γλυκό να μοιράσει στους φτωχούς. Αντί να φτιάξει ψωμί, έβαλε αυγά, ζάχαρη σταφίδες και ψιλοκομμένα ξερά φρούτα και έκανε ένα γλυκό. Buche de Noël, Γαλλία. Είδος…

Μοσχαράκι κοκκινιστό με λαχανικά

Σάββατο, 03 Δεκέμβριος 2016
Υλικά για 4-6 άτομα: 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας 1 μεγάλο καρότο 1 σέλινο 1 κρεμμύδι Μαϊντανό 1 κλωναράκι δεντρολίβανο 1 σκελίδα σκόρδο Αλάτι Πιπέρι ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί 700 ml ζωμό λαχανικών 300 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Ζητήστε από το χασάπη να σας κόψει το κρέας σε μικρά κομμάτια. Πλύνετε τα λαχανικά και σε ένα μπολ προσθέστε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και το μαϊντανό, κόψτε τα σε κομμάτια και ανακατέψτε. Βάλτε λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέστε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τη δάφνη. Όταν κάψει το λάδι ρίξτε και το κρέας και μαγειρέψετε μέχρι να ροδίσει…

Μαλακά Μπισκότα με Κρέμα Mascarpone

Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017
Φημολογείται ότι το πρώτο μπισκότο εμφανίστηκε τυχαία στην Ολλανδία όταν κάποιος μάγειρας έριξε λίγη ζύμη στο ζεστό φούρνο και δημιούργησε το πρώτο μπισκότο. Η ιστορία της γαστρονομίας ισχυρίζεται ότι ξεκίνησαν από τη νεολιθική εποχή, καθώς οι άνθρωποι έψηναν καρπούς πάνω σε πέτρες αναμειγνύοντάς τους με νερό. Έτσι τα μπισκότα θεωρήθηκαν απόγονοι των πρώτων αυτών τροφών. Η πρώτη μορφή μπισκότου εμφανίστηκε στην Κίνα οπού παρασκεύαζαν πίτες από σουσάμι, ρύζι ή φρούτα. Υλικά για 16-18 Μπισκότα 1 αυγό150gr Μαύρη ζάχαρη150ml Γάλα1 Βανίλια75gr Βούτυρο1 Κουταλάκι baking powder1 Κουταλάκι στιγμιαίο καφέΜισή πρέζα αλάτι80gr Κακάο250gr Αλεύρι Για την κρέμα: 80gr Mascarpone130gr Ζάχαρη άχνη1 Βανίλια Εκτέλεση…
Υλικά 300 γρ. μπισκότα πτι-μπερ Για την κρέμα 350 ml. γάλα250 ml.κρέμα γάλακτος4 κροκάδια4 κ.σ. νισαστέ6 κ.σ. ζάχαρη1 φακελάκι βανίλια200 γρ. nutella Προετοιμασία Ανακατεύεται τα κροκάδια, την ζάχαρη, την βανίλια και το νισαστέ με λίγο γάλα μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους. Βράζεται το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτεται το μείγμα. Βράζεται το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 2 με 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Απομακρύνεται το μείγμα από την φωτιά και προσθέτεται την nutella. Αφήνεται την κρέμα για 5 λεπτά και στήνεται το γλυκό. Χρησιμοποιήστε μία φόρμα με διάμετρο 20*20…

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016
Υλικά 1 πακέτο κανταΐφι300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη300 γρ. κασέρι τριμμένο100 γρ. κρέμα γάλακτος500 γρ. γάλα2 αυγά200 γρ. βούτυρο λιωμένο Εκτέλεση Ξάνουμε το κανταΐφι πολύ καλά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στο κανταΐφι και το ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια για να πάει παντού το βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά την κρέμα το γάλα λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο τη. Επιφάνεια ενός ορθογώνιου πυρέξ και τοποθετούμε το μισό κανταΐφι στο σκεύος. Έπειτα απλώνουμε τα τυριά από πάνω χωρίς όμως να τα απλώσουμε μέχρι την…
Υλικά 1 λίτρο γάλα6 κσ ζάχαρη250 γρ. ρύζι γλασέ2 κγ κορν φλάουρ1 βανίλια2 φλιτζάνια νερόΚανέλα για πασπάλισμα Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αναγραφόμενο νερό, το ρύζι και λίγο αλάτι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουερ με 5 κουταλιές της σούπας γάλα . Το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια τα προσθέτουμε στο ρύζι που σιγοβράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά, ώστε να μην κολλήσει το ρυζόγαλο μας. Έπειτα από 20 λεπτά περίπου προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Όσο είναι ζεστό το βάζουμε σε…

Kέικ φουντουκιού

Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2016
Υλικά: 1 κούπα βούτυρο1 1/2 κούπα ζάχαρη3 αυγά1 κούπα γάλαΒανίλια2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ3 κούπες τριμμένο φουντούκι1 κούπα αλεύρι Εκτέλεση: Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Στην συνέχεια ρίχνουμε το φουντούκι σιγά σιγά και το αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. πηγή: ipop.gr

Tiramisu Mille-Crepe

Σάββατο, 10 Δεκέμβριος 2016
Υλικά: Για την κρέμα μασκαρπόνε: 6 κρόκοι αυγών1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη470 ml τυρί μασκαρπόνε6 ασπράδια αυγών Για τις κρέπες: 3 ¾ φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι8 αυγά5 κσ λιωμένο βούτυρο3 κσ ζάχαρη4 φλιτζάνια γάλα3 κσ αλεσμένο καφέΛάδι Για την επικάλυψη: Κακάο σε σκόνη Παρασκευή: Κρέμα μασκαρπόνε: 1. Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη.2. Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και χτυπήστε ελαφρά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.3. Μ' ένα κουτάλι προσθέστε τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα.4. Μόλις το μείγμα είναι ομοιογενές βάλτετο στο ψυγείο για 2 ώρες. Κρέπες: 1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το…
Υλικά μια συσκευασία τορτίγιες250 γρ. τριμμένο γκούντα300 γρ. μοτσαρέλα σε μπάλα ή τριμμένη350 γρ. passata2πλάσια της passata ποσότητα νερού2 κ.σ. ελαιόλαδοαλάτι για τον κιμά 500γρ. κιμά ανάμεικτο1 μέτριο κρεμμύδι1/4 της κούπας νερό1/4 της κούπας ελαιόλαδο1 κ.γ. κύμινο1/2 κ.γ. μπαχάρι1/2 κ.γ. ρίγανη1/2 κ.γ. πάπρικα1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδοαλάτι1 βαζάκι σάλτσα με κόκκινη καυτερή πιπεριά {arrabbiata}+ 1/2 βαζάκι νερό1 γεμάτη κουταλιά της σούπας τυρί φιλαδέλφεια Εκτέλεση για τον κιμά: ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε με το νερό. Μόλις σωθεί το νερό προσθέτουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 1' σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τον κιμά και τον θρυμματίζουμε με μια ξύλινη…

Kέικ ανανά

Παρασκευή, 12 Μάιος 2017
Υλικά: 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του200γρ ζάχαρη200γρ βούτυροΦέτες ανανά2 βανίλιες3 αυγά Εκτέλεση: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε λίγο ζάχαρη σ΄ένα στρογγυλό ταψί και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες του ανανά. Βάζουμε και το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και πριν σερβίρουμε το αναποδογυρίζουμε. πηγή:barefeetinthekitchen.com
Σελίδα 1 από 16

Δημοφιλή Άρθρα

Άγιο είχε νεαρή οδηγός σε τροχαίο στη "Στροφή του Τρελού". Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες (βίντεο-φωτό)

Άγιο είχε νεαρή οδηγός σε τροχαίο στη "Στροφή του Τρελού". Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες (βίντεο-φωτό) Σαν από θαύμα γλίτωσε νεαρή οδηγός στο Ωραιόκαστρο, όταν στο τελείωμα -ρεύμα καθόδου- της περιβόητης «Στροφής του Τρελού», έχασε τον…

Κυριακή, 14 Μάιος 2017

Oικονομικό έλεγχο για τα Κοιμητήρια Ωραιοκάστρου ζητά ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Oικονομικό έλεγχο για τα Κοιμητήρια Ωραιοκάστρου ζητά ο Γ. Παπακωνσταντίνου Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, κ. Θεόφιλο Σημαιοφορίδη Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Με την παρούσα αίτηση την οποία σας αποστέλλω και…

Τετάρτη, 10 Μάιος 2017

Δήμαρχοι είμαστε και λάθη κάνουμε...

Δήμαρχοι είμαστε και λάθη κάνουμε... Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε. Αυτό φαίνεται πως συνέβη στην επετειακή ανάρτηση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου για την εθνική γιορτή της…

Δευτέρα, 27 Μάρτιος 2017

Όχι μόνο υλοποιείται η υπόσχεση αλλά αλλάζει μορφή το "αντίσκηνο" του δήμου στις Βρυξέλλες. Αποκλειστικές δηλώσεις!

Όχι μόνο υλοποιείται η υπόσχεση αλλά αλλάζει μορφή το "αντίσκηνο" του δήμου στις Βρυξέλλες. Αποκλειστικές δηλώσεις! Σκληρή (κάτι παραπάνω από ατσάλι) απάντηση ετοιμάζεται να δώσει σε επικριτές και αυτοδιοικητικούς του αντιπάλους ο k. Gavotsis, όσον αφορά…

Σάββατο, 11 Μάρτιος 2017

"Άβατο" το κέντρο του Ωραιοκάστρου για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες

"Άβατο" το κέντρο του Ωραιοκάστρου για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες Πεζοδρόμια με εμπόδια, κατειλημμένα από αυτοκίνητα που εμποδίζουν την ανεξάρτητη μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα. Ακόμα και ράμπες αποκλεισμένες από…

Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017

Αυτοκίνητο πέφτει με ταχύτητα σε στάση λεωφορείου στο Ωραιόκαστρο. Για "κόντρα" μιλούν αυτόπτες μάρτυρες (photo-video)

Αυτοκίνητο πέφτει με ταχύτητα σε στάση λεωφορείου στο Ωραιόκαστρο. Για "κόντρα" μιλούν αυτόπτες μάρτυρες (photo-video) Σαν από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα στο τροχαίο στην οδό Θεσσαλονίκης λίγο πριν τη "στροφή του τρελού" στο Ωραιόκαστρο. Αυτοκίνητο…

Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017

Κύλιση στην Αρχή